Morgonkaffet smakade beskt idag, men det var inte kaffet det var fel på, det var nyheterna. Jag är så trött på våra politikers oförmåga att sätta folket i första hand. Hur kan det vara möjligt att politiker styr sin politik utifrån interna viljor istället för väljarnas vilja?

Vänder kappan efter vinden

Det har blivit vardagsmat att politiker går ifrån sin ideologi mer och mer. Vindarna viner och partier ger vika åt sina primära frågor för att roffa åt sig mer makt. Det är tydligen väldigt lätt att lova saker under valkampanjen, men när skridet ska till verket blir verkligheten annorlunda. Helt plötsligt ska vi väljare acceptera att partier byter riktning och åsikt likt en annan (läs jag!) byter busslinje per dag. Folket skulle inte engagera sig i partifrågor om det inte vore för vårt egna intresse. Det är kris ute på flera av landets partikontor och inte sällan på grund av otydliga budskap.

Det händer för ofta att folk blir besvikna på politikerna och det värsta av allt är att de själva blundar för detta. En rakryggad politiker borde stå till svars för den “Hawaii-politik” som bedrivs istället för att försvara den. En förklaring, oavsett grunder, är bättre än att lägga locket på.

Falska vallöften

Att locka väljare genom falska budskap är ingenting vi borde vara med om i Sverige 2019. Dagens politiker har en vass förmåga att omkonstruera vallöften direkt efter genomfört val. Märkligt att tidigare så tydliga besked helt plötsligt ser annorlunda ut i praktiken. Det handlar så klart om pengar och makt som vanligt. Vissa gånger tror jag att det inte finns något realistiskt underlag när vallöften förmedlas. Andra gånger vill jag lova att politiker blir giriga och föredrar en högre lön istället för att implementera ett lovat vallöfte.

Det känns absurt att behöva säga detta 2019; men mer makt åt folket!